Tomat- & chorizorisotto med Bimi® broccoli och vitlök
Risotto är inte bara en rätt att avnjuta under vintern – prova detta vårrecept med tomater, chorizo och Bimi® broccoli.
Specifications
Förberedelser
25 Minuter
Tillagning
35 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna och stek löken på låg värme under cirka 10 minuter, tills den mjuknat. Tillsätt den finhackade vitlöken och låt koka i ytterligare 1-2 minuter. Lägg sedan i riset. Rör om i 3-4 minuter tills riset börjar bli genomskinligt.
-
Tillsätt vinet och låt det bubbla tills det sugits upp. Sila körsbärstomaterna och spara tomatsåsen som sedan hälls på riset under omröring.
-
Sänk värmen och tillsätt buljongen, en slev åt gången. Låt buljongen sugas upp innan du häller på nästa slev. Rör om hela tiden. Detta tar ungefär 20-25 minuter.
-
Samtidigt ångkokar du Bimi® broccoli tills den blir nästan klar. Stek därefter chorizo-korven i en liten stekpanna på hög värme tills den blir knaprig. När risotton är klar tillsätter du chorizo, parmesan, basilika och tomater under långsam omrörning så att tomaterna inte mosas.