Bowl med krispig lax och Bimi® broccoli
En fräsch och färgsprakande bowl med krispig lax, saftig Bimi®-broccoli, krämig avokado–mangosalsa och chilimajo. En ny och snabb vardagsfavorit!
Specifications
Förberedelser
10 Minuter
Tillagning
40 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Krispig lax:
Torka av laxen och skär i cirka 1,5 cm stora kuber.
Häll mjöl i en djup tallrik, panko och kryddor i en annan, och vispa äggen i en tredje.
Doppa laxen först i mjöl, sedan ägg, och till sist pankoblandningen.
Pensla eller spraya med olivolja. Tillaga i airfryer i cirka 10 minuter på 220°c tills gyllene och krispig.
-
Bimi® broccoli:
Skölj Bimi® och lägg i airfryern.
Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
Tillaga i cirka 5 minuter på 220°c tills stjälkarna är krispiga, något mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
-
Avokado och mangosalsa:
Finhacka rödlök, avokado, mango och koriander.
Blanda i en skål med limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
-
Servering:
Koka riset enligt anvisningarna.
Fördela riset i skålar.
Toppa med edamamebönor, krispig lax, Bimi -broccoli och salsan.
Avsluta med en klick chilimajonnäs och sesamfrön.
-
Tips:
Vill du ha ännu mer crunch? Rosta sesamfröna innan servering.
Och kom ihåg Bimi® är broccoli, fast bättre.