Lammkoftas med Bimi® Broccoli och yoghurtdipp

Lammkoftas med Bimi® Broccoli och yoghurtdipp

Lammkoftas är små kryddiga lammfärsbullar från Mellanöstern. Här i en ny härlig variant med Bimi® broccoli.

Specifications

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

45 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Lägg lammfärs, lök, vitlök, saffran, salt och peppar i en stor skål och blanda väl med händerna.

  2. Dela upp färsblandningen i åtta lika stora delar och forma varje del till en avlång bulle.

  3. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lammfärsbullarna och stek dem i ca 20 minuter tills de fått en fin färg på alla sidor och är genomstekta. Vänd ofta.

  4. Tillaga dippsåsen samtidigt som lammfärsbullarna steks:

  5. Börja med att koka Bimi® Broccoli i 2 minuter. Häll i ett durkslag och ställ åt sidan.

  6. Blanda yoghurt och pressad vitlök i en skål. Salta och peppra efter smak.

  7. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i Bimi® Broccoli och krydda med salt och peppar. Värm i 7 minuter.

  8. Lägg upp hälften av yoghurtdippen på en serveringstallrik. Lägg sedan Bimi® Broccoli på yoghurten och fördela resten av yoghurten jämnt ovanpå. Ringla över olivolja och toppa med torkad mynta och krossade rosenblad (om du använder det).

  9. Lägg upp lammfärsbullarna på ett fat, strö över lite sumak och servera med pitabröd eller ris och Bimi® Broccoli dip.