Lammkoftas med Bimi® Broccoli och yoghurtdipp
Lammkoftas är små kryddiga lammfärsbullar från Mellanöstern. Här i en ny härlig variant med Bimi® broccoli.
Specifications
Förberedelser
10 Minuter
Tillagning
45 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Lägg lammfärs, lök, vitlök, saffran, salt och peppar i en stor skål och blanda väl med händerna.
-
Dela upp färsblandningen i åtta lika stora delar och forma varje del till en avlång bulle.
-
Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lammfärsbullarna och stek dem i ca 20 minuter tills de fått en fin färg på alla sidor och är genomstekta. Vänd ofta.
-
Tillaga dippsåsen samtidigt som lammfärsbullarna steks:
-
Börja med att koka Bimi® Broccoli i 2 minuter. Häll i ett durkslag och ställ åt sidan.
-
Blanda yoghurt och pressad vitlök i en skål. Salta och peppra efter smak.
-
Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i Bimi® Broccoli och krydda med salt och peppar. Värm i 7 minuter.
-
Lägg upp hälften av yoghurtdippen på en serveringstallrik. Lägg sedan Bimi® Broccoli på yoghurten och fördela resten av yoghurten jämnt ovanpå. Ringla över olivolja och toppa med torkad mynta och krossade rosenblad (om du använder det).
-
Lägg upp lammfärsbullarna på ett fat, strö över lite sumak och servera med pitabröd eller ris och Bimi® Broccoli dip.