Bimi® broccoli med Harissaris

Bimi® broccoli med Harissaris

Specifications

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

25 Minuter

Portioner

2

Gör så här

  1. Värm upp stekpannan på medelhög värme, lägg i smöret och låt det smälta. Tillsätt riset, blanda väl och låt steka i 2 minuter, addera sedan fonden och täck pannan med lock. Sänk värmen och låt sjuda i 20–25 minuter.

  2. Riv under tiden rödbetorna grovt och blanda dem med harissa.

    Hacka Bimi® broccoli grovt.

  3. Tillsätt de rivna rödbetorna och bitarna av Bimi® broccoli i riset när det är cirka 6 minuter kvar av tillagningstiden (öppna locket fort så du behåller värmen i pannan).

  4. Tillsätt salt, peppar och pressad citronsaft efter smak och servera.

  5. Om du vill toppa rätten lite extra, hacka koriander och mynta grovt och blanda det med granatäppelkärnor, hackade valnötter och fetaost och strö över.

  6. Serveringsförslag – den här maträtten är smakfull som den är, men om du vill lägga till lite extra protein kan du steka på en kycklingklubba eller ett kycklinglår med skinnet på och servera till.