Laxplåt med Bimi® broccoli och potatis
En krämig och färgglad laxplåt med Bimi® broccoli och ugnsrostad potatis, perfekt till vardagsmiddagen eller helgens enkla bjudning. Den söta, nötiga smaken från Bimi® passar perfekt ihop med den milda laxen och den friska lime koriandersåsen.
Specifications
Förberedelser
20 Minuter
Tillagning
20 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Förbered potatisen:
Tvätta potatisen och skala om du vill. Skär i stora bitar och lägg på en ugnsplåt.
Ringla över olja, salta och ungsrosta på 200 °C i ca 20 minuter, tills potatisen nästan är klar. -
Lägg till lax och Bimi®:
Lägg Bimi®-broccolin och laxfilén (delad i fyra bitar) på plåten.
Blanda ihop dijonsenap och honung, och pensla över laxen.
Krydda med salt och peppar. -
Rosta klart:
Höj ugnsvärmen till 225 °C och tillaga ytterligare 10–15 minuter, tills laxen är genomstekt och potatisen gyllene. -
Gör såsen:
Rör ihop majonnäs, rivet limeskal, limesaft och hackad koriander.
Smaka av med lite salt och låt stå i kylen en stund innan servering.