Bimi® broccoli med mexikanskt krispigt ris och bönor

Bimi® broccoli med mexikanskt krispigt ris och bönor

Inspireras av det mexikanska köket med detta enkla recept på ris och bönor! Ett fräscht recept som är fullt av smaker och har en extra crunch tack vare Bimi® broccoli. Helt enkelt ett perfekt recept för en mexikansk smakfest.

Specifications

Förberedelser

15 Minuter

Tillagning

35 Minuter

Portioner

6

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Nötfritt
  • Vegetariskt

Gör så här

  1. Hetta upp en matsked olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek löken i ungefär sex minuter, rör om så det inte fastnar. Täck pannan med ett lock och tillsätt efter två minuter vitlök och kummin och låt steka i ytterligare fem minuter. Ta av locket när en minut återstår. Ställ sedan pannan åt sidan och lägg över lökmixen på en tallrik. Torka ur pannan men var försiktig så du inte bränner dig.

  2. Ta fram en kastrull och fyll med saltat vatten, koka riset enligt anvisningen på förpackningen. När riset är klart, häll av eventuellt vatten och skölj sedan riset i kallt vatten.

  3. Hetta upp en matsked olja i en stekpanna på medelhög värme. Häll i hälften av riset, sprid ut det så det täcker hela pannan och salta. Blanda i lökmixen, russin, oregano och chili.

  4. Häll i resten av riset i mitten av pannan (bilda en liten hög av riset) och salta. Gör fyra hål i rishögen (med skaftet av ex. en träslev) och lägg i smöret i hålen.

  5. Dra ner värmen och låt allt i pannan tillagas i 20–25 minuter under lock. Tillsätt bönorna och dina Bimi® broccolis när det är 10 minuter kvar, arbeta snabbt för att släppa ut så lite ånga som möjligt. (Det kommer tillagas fortare ju tyngre panna du använder).

  6. Sätt en stor tallrik över pannan, använd grytlappar för att flippa över innehållet i pannan till tallriken. Strö över hackad koriander och lime innan servering.