Tomat- & chorizorisotto med Bimi® broccoli och vitlök

Tomat- & chorizorisotto med Bimi® broccoli och vitlök

Risotto är inte bara en rätt att avnjuta under vintern – prova detta vårrecept med tomater, chorizo och Bimi® broccoli.

Specifications

Förberedelser

25 Minuter

Tillagning

35 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna och stek löken på låg värme under cirka 10 minuter, tills den mjuknat. Tillsätt den finhackade vitlöken och låt koka i ytterligare 1-2 minuter. Lägg sedan i riset. Rör om i 3-4 minuter tills riset börjar bli genomskinligt.

  2. Tillsätt vinet och låt det bubbla tills det sugits upp. Sila körsbärstomaterna och spara tomatsåsen som sedan hälls på riset under omröring.

  3. Sänk värmen och tillsätt buljongen, en slev åt gången. Låt buljongen sugas upp innan du häller på nästa slev. Rör om hela tiden. Detta tar ungefär 20-25 minuter.

  4. Samtidigt ångkokar du Bimi® broccoli tills den blir nästan klar. Stek därefter chorizo-korven i en liten stekpanna på hög värme tills den blir knaprig. När risotton är klar tillsätter du chorizo, parmesan, basilika och tomater under långsam omrörning så att tomaterna inte mosas.