Tacos med friterad Bimi® broccoli och mangosalsa

Tacos med friterad Bimi® broccoli och mangosalsa

Krispigt, färgglatt och fullt av smak, de här vegetariska tacosen med tempura Bimi® broccoli och söt mangosalsa tar fredagsmyset till en helt ny nivå. Den krispiga broccolin får perfekt hetta från chilin och möter fruktig fräschör i salsan. Servera som huvudrrätt eller del av en taco-buffé.

Specifications

Förberedelser

20 Minuter

Tillagning

15 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Förbered tempura frityrsmeten:
    Blanda mjöl, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
    Tillsätt ölen lite i taget tills du får en slät smet.

  2. Fritera Bimi® broccoli:
    Hetta upp oljan i en stor kastrull till cirka 180 °C.
    Doppa Bimi®broccoli i smeten och lägg försiktigt ner i oljan.
    Fritera tills de är gyllene och krispiga , fritera några åt gången så att oljan inte tappar värme.
    Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

  3. Gör mangosalsan:
    Skär bort skalet från mangon och tärna fruktköttet.
    Finhacka rödlök och koriander och blanda med mangon.
    Pressa över limejuice och smaka av.

  4. Gör dina tacos:
    Fördela den friterade Bimi® broccolin på varma tortillabröd.
    Toppa med mangosalsa, finstrimlad spetskål och en klick majonnäs blandad med yoghurt och chilisås.