Tacos med friterad Bimi® broccoli och mangosalsa
Krispigt, färgglatt och fullt av smak, de här vegetariska tacosen med tempura Bimi® broccoli och söt mangosalsa tar fredagsmyset till en helt ny nivå. Den krispiga broccolin får perfekt hetta från chilin och möter fruktig fräschör i salsan. Servera som huvudrrätt eller del av en taco-buffé.
Specifications
Förberedelser
20 Minuter
Tillagning
15 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Förbered tempura frityrsmeten:
Blanda mjöl, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
Tillsätt ölen lite i taget tills du får en slät smet. -
Fritera Bimi® broccoli:
Hetta upp oljan i en stor kastrull till cirka 180 °C.
Doppa Bimi®broccoli i smeten och lägg försiktigt ner i oljan.
Fritera tills de är gyllene och krispiga , fritera några åt gången så att oljan inte tappar värme.
Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt. -
Gör mangosalsan:
Skär bort skalet från mangon och tärna fruktköttet.
Finhacka rödlök och koriander och blanda med mangon.
Pressa över limejuice och smaka av. -
Gör dina tacos:
Fördela den friterade Bimi® broccolin på varma tortillabröd.
Toppa med mangosalsa, finstrimlad spetskål och en klick majonnäs blandad med yoghurt och chilisås.