Lönnsirap- & korianderkyckling med grillad Bimi® broccoli

Lönnsirap- & korianderkyckling med grillad Bimi® broccoli

Detta läckra recept ger kycklingen ett smaklyft med en blandning av sött och syrligt.

Kombinationen av sojasås, äppelcidervinäger och den varma och söta lönnsirapen som hälls över kycklingen och Bimi® Broccolin gör detta till den perfekta snabbrätten.

Specifications

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Sätt en stor stekpanna på medelhög värme, pensla Bimi® Broccolin med olja och smör och lägg i pannan. Strö på rikligt med salt och stek i cirka 4 minuter på varje sida eller tills bitarna känns möra. Prova med en gaffel. Om du vill att din Bimi® Broccoli ska vara ännu mörare kan du tillsätta en skvätt vatten i pannan och lägga på ett lock under 1-2 minuter. Lägg sedan upp på ett fat.

  2. Smält smöret tillsammans med oljan i en stor stekpanna på hög värme. Pensla kycklingen och krydda rikligt med havssalt och mald svartpeppar. Lägg kycklingen i pannan och bryn på båda sidor tills den är genomstekt. Lägg sedan upp kycklingen på ett fat.

  3. Tillsätt vid behov ytterligare en droppe olja i pannan, lägg i löken och stek i ungefär 5 minuter. Häll sedan på vinäger, lönnsirap, sojasås, senap och äppeljuice och värm tills såsen börjar koka. Reducera såsen om du vill ha den tjockare.

  4. Rör i koriandern och lägg kycklingen och Bimi® Broccolin i pannan. När kycklingen och Bimi® Broccolin värmts upp lägger du upp allt på ett uppvärmt fat och häller över såsen.