One pot Bimi® broccoli med festliga grönsaker

One pot Bimi® broccoli med festliga grönsaker

Med det här receptet tillreder du inte bara alla ingredienser för en festlig middag i en och samma kastrull, det är också ett lätt sätt att smyga in lite groddar i rätten på ett sätt som alla kommer älska! Det är en simpel rätt att laga men den kommer att imponera. Det tar endast 5–6 minuter att laga och du kommer få en måltid där härliga och smakrika grönsaker står i centrum.

Förberedelser

5 Minuter

Tillagning

5 Minuter

Portioner

6

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Mjölkfritt
  • Nötfritt
  • Vegan

Gör så här

  1. Skär Bimi® broccolistjälkarna i 1-2cm stora bitar, stanna när du kommer till buketterna. Strimla groddarna fint, antingen för hand eller i en matberedare, och hacka myntan. Håll isär ingredienserna på skärbrädan då de kommer tillsättas i olika steg under tillredningen.

  2. När det börjar bli dags att äta, ta fram en stor kastrull med saltat vatten och sätt på spisen på hög värme.

  3. När vattnet har börjat koka, häll i Bimi® broccolibitarna i kastrullen. Tillsätt groddarna efter ca 90 sekunder. Låt koka i 3 minuter innan du häller i ärtorna. Låt allt koka 1 minut innan vattnet hälls av genom en sil eller ett durkslag.

  4. Häll nu tillbaka grönsakerna i kastrullen. Addera mynta, olivolja och generöst med salt och nymalen svartpeppar. Blanda runt och servera i en skål.