Bimi® broccoli med mandelflarn, persilja och citronsmörsås

Bimi® broccoli med mandelflarn, persilja och citronsmörsås

Det här receptet med mandelflarn, persilja och citronsmör är smidigt och tidseffektivt då Bimi® broccoli kan tillagas i förväg för att sedan snabbt värmas upp och blandas med en härligt nötig, krispig och smörig sås innan servering.

Rätten går att äta i all sin enkelhet precis som den är, men det är också ett perfekt tillbehör eller som mellanrätt på buffén. Rätten funkar utmärkt att servera med bland annat kalkon, nötkött och anka eller varför inte lax, abborre eller brax.

Specifications

Förberedelser

5 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

6

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Vegetariskt

Gör så här

  1. Förbered en ångkokare eller en stor kastrull med kokande vatten.

  2. Ånga Bimi® broccoli i 4 minuter eller koka dem i 2 minuter så att de är delvis färdigkokta, de ska vara ljusgröna och ha kvar lite av sin krispighet. Häll sedan av vattnet genom en sil eller durkslag och skölj Bimi® broccoli under kallt vatten för att undvika att de fortsätter tillagas.

  3. När det är dags att äta, ta fram en stor wokpanna och sätt på hög värme på spisen. Låt pannan värmas upp ca 30 sekunder så den är ordentligt varm och lägg sedan i smöret, vilket bör smälta snabbt. Tillsätt sedan mandelflarn, var försiktig så de inte bränns. När de har fått en fin gyllene färg och du känner en nötig doft, pressa över citronen och ha sedan i dina Bimi® broccolis i pannan. Detta kommer kyla ner pannan något så se till att spisen fortfarande är på högsta värme.

  4. Använd en tång för att blanda runt alla Bimi® broccoli i smörblandningen. Tillsätt persiljan och låt den steka med i 60–90 sekunder, lägg sedan upp allt på ett serveringsfat. Se till att du får med all sås ur pannan. Servera genast.