Bimi® broccoli cacio e pepe

Bimi® broccoli cacio e pepe

Cacio e pepe (“ost och peppar”) är en italiensk maträtt som vanligtvis består av någon form av spagetti. Det är en enkel rätt, men när den är väl tillagad är det svårt att tro att en så silkeslen och smakrik sås kommer från en så liten och anspråkslös ingredienslista. Resultatet är nämligen så mycket mer än bara pasta med ost och peppar.

Detta recept har sin grund i originalreceptet men är anpassat så det passar med Bimi® broccoli. Och, återigen är resultatet så mycket bättre än man kan tro när man ser ingredienslistan. Låt dig inte frestas att värma pannan med såsen för mycket, eftersom resultatet då mest troligt kommer bli allt annat än det silkeslena slutresultat vi vill uppnå. Denna sidorätt passar utmärkt med ett flertal råvaror, speciellt nötkött, kyckling, lamm, svamp eller vit fisk.

Specifications

Förberedelser

5 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

6

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Nötfritt

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med saltat vatten och låt koka upp. Ha i Bimi® broccoli och låt sjuda kraftigt i 3 ½ till 4 minuter så att Bimi® broccolin är tillagad men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd.

  2. Medan Bimi® broccoli kokar, häll i 70 gram av osten, smör och svartpeppar i en stor wok- eller stekpanna. Häll på 6 matskedar varmt vatten från pastakastrullen så att smör och ost börjar smälta. Rör med hjälp av en visp ihop osten och smöret till en röra. Tillsätt ytterligare 2–3 matskedar med vatten från pastakastrullen och försök få fram en silkeslen, grå-gul sås i pannan. Observera att pannan inte ska stå på en varm platta då det kommer leda till att osten blir grynig och klumpig, alla bitar som ännu inte smält kommer smälta när du adderar Bimi® broccoli.

  3. När Bimi® broccoli har kokat klart, häll av genast av vattnet med hjälp av ett durkslag och häll i dem i den stora pannan (som fortfarande inte står på en varm platta). Använd en tång och blanda runt i pannan för att få alla Bimi® broccolis täckta av såsen, se till så all ost nu har smält och att dina Bimi® broccoli har fått en glansig yta av såsen.

  4. Lägg upp allt på ett serveringsfat, häll över all sås från pannan. Strö över svartpeppar och resten av osten på toppen. Se till så alla i sällskapet får en sked eller två av såsen likväl som ett par Bimi® broccolis.