Bimi® broccoli och myntafalafel med harissa- och labnehdipp
Specifications
Förberedelser
10 Minuter
Tillagning
10 Minuter
Portioner
5
Gör så här
-
Sila kikärtorna och klappa dem med hushållspapper så att de blir så torra som möjligt.
-
Förväll Bimi® Broccolin saltad i kokande vatten i en minut, sila, skölj i kallt vatten och torka med hushållspapper.
-
Lägg kikärtorna, hackad Bimi® Broccoli, kummin, koriander, lök, mynta och vitlök i en matberedare och blanda väl till en krämig konsistens.
-
Forma till små eller stora bollar och ställ in i kylskåpet så att de behåller sin form.
-
Tillsätt rapsoljan i en liten gryta som sätts på spisen på medelhög värme.
-
Lägg 2-3 falaflar i grytan så att det finns utrymme att röra runt. Fortsätt röra med en sked så att de inte fastnar i grytan. Värm i cirka 5 minuter tills falaflarna blivit gyllenbruna och se till att inte steka för snabbt, då blir de inte varma inuti.
-
Lägg falaflarna på hushållspapper för att torka och krydda med lite salt.
-
Blanda labneh, rose harissa, salt och peppar i en skål och servera tillsammans med falaflarna.