Bimi® broccoli och myntafalafel med harissa- och labnehdipp

Bimi® broccoli och myntafalafel med harissa- och labnehdipp

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

5

Gör så här

  1. Sila kikärtorna och klappa dem med hushållspapper så att de blir så torra som möjligt.

  2. Förväll Bimi® Broccolin saltad i kokande vatten i en minut, sila, skölj i kallt vatten och torka med hushållspapper.

  3. Lägg kikärtorna, hackad Bimi® Broccoli, kummin, koriander, lök, mynta och vitlök i en matberedare och blanda väl till en krämig konsistens.

  4. Forma till små eller stora bollar och ställ in i kylskåpet så att de behåller sin form.

  5. Tillsätt rapsoljan i en liten gryta som sätts på spisen på medelhög värme.

  6. Lägg 2-3 falaflar i grytan så att det finns utrymme att röra runt. Fortsätt röra med en sked så att de inte fastnar i grytan. Värm i cirka 5 minuter tills falaflarna blivit gyllenbruna och se till att inte steka för snabbt, då blir de inte varma inuti.

  7. Lägg falaflarna på hushållspapper för att torka och krydda med lite salt.

  8. Blanda labneh, rose harissa, salt och peppar i en skål och servera tillsammans med falaflarna.