Bimi® broccoli buddha bowl

Bimi® broccoli buddha bowl

Buddha bowl med Bimi® Broccoli, sötpotatis, kikärtor, strimlade morötter, hummus och rostade pumpa- och sesamfrön.

Specifications

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

45 Minuter

Portioner

2

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Lägg sötpotatiskuberna och kikärtorna på en stor plåt, ringla över lite olivolja och krydda med kummin, cajunkrydda, salt och peppar. Baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills potatisen fått en gyllenbrun färg, vänd då och då.

  3. Stek pumpafröna i olja tills du hör att de börjar poppa, ta av stekpannan från spisen och krydda med en rejäl nypa salt och chiliflingor.

  4. Skala morötterna. Skär dem sedan i långa strimlor med potatisskalaren.

  5. Lägg Bimi® Broccoli i kokande vatten och koka i 2 minuter eller tills den blir ljusgrön och mjuk.

  6. Så här serverar du Buddha bowl: Lägg salladsblad i botten av en serveringsskål med de övriga ingredienserna ovanpå: potatisen och kikärtorna, Bimi® Broccoli, de strimlade morötterna och hummus. Strö över pumpa- och sesamfrön och avsluta med lite olivolja.