Bimi-Mex bites

Bimi-Mex bites

Bjud in till en smakfest vid middagsbordet mexikansk-inspirerade vegetariska rullar. Perfekt som förrätt eller plock vid en större middag, servera med en chipotlesalsa för att ge rätten lite extra sting.

Specifications

Förberedelser

20 Minuter

Tillagning

20 Minuter

Portioner

8+

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Nötfritt
  • Vegetariskt

Gör så här

  1. Till chipotlefyllningen: gröp ur frön och finhacka 200 g tomater, blanda sedan tomaterna med chipotlepasta och socker.

  2. Till rullarna: klipp av stjälkarna från mangoldbladen och skär dem sedan i tre långa remsor. Lägg varje remsa platt och fördela ungefär ½ tesked av chipotlefyllningen på ena sidan av remsan. På den andra halvan placerar du en bit Bimi® broccoli och ca 15 g av osten, rulla ihop remsan försiktigt så att fyllningen inte sipprar ut. Sätt en tandpetare i varje rulle för att hålla fyllningen och rullen på plats alt. trä flera rullar på ett grillspett.

  3. Till salsan: Hacka upp 150 g tomater – blanda med den chipotlefyllningen som är kvar. Addera lök, lite limejuice, zest och hackad koriander.

  4. Hetta upp en grill eller en grillpanna till medelhög värme. Stek rullarna i omkring 2–4 minuter, vänd när halva tiden har gått. Servera genast med salsa och majonnäs eller gräddfil som dipp, (om du vill).