Bimi-Mex bites

Bimi-Mex bites

Bjud in till en smakfest vid middagsbordet mexikansk-inspirerade vegetariska rullar. Perfekt som förrätt eller plock vid en större middag, servera med en chipotlesalsa för att ge rätten lite extra sting.

Förberedelser

20 Minuter

Tillagning

20 Minuter

Portioner

8+

Kostbehov

  • Glutenfritt
  • Nötfritt
  • Vegetariskt

Gör så här

  1. Till chipotlefyllningen: gröp ur frön och finhacka 200 g tomater, blanda sedan tomaterna med chipotlepasta och socker.

  2. Till rullarna: klipp av stjälkarna från mangoldbladen och skär dem sedan i tre långa remsor. Lägg varje remsa platt och fördela ungefär ½ tesked av chipotlefyllningen på ena sidan av remsan. På den andra halvan placerar du en bit Bimi® broccoli och ca 15 g av osten, rulla ihop remsan försiktigt så att fyllningen inte sipprar ut. Sätt en tandpetare i varje rulle för att hålla fyllningen och rullen på plats alt. trä flera rullar på ett grillspett.

  3. Till salsan: Hacka upp 150 g tomater – blanda med den chipotlefyllningen som är kvar. Addera lök, lite limejuice, zest och hackad koriander.

  4. Hetta upp en grill eller en grillpanna till medelhög värme. Stek rullarna i omkring 2–4 minuter, vänd när halva tiden har gått. Servera genast med salsa och majonnäs eller gräddfil som dipp, (om du vill).