Bimi® broccoli med bacon, mozzarella och basilika
Det här är ett enkelt och smakrikt tillbehör med Bimi® broccoli som bevisar att sidorätter kan stjäla hela showen. Krispigt bacon, krämig mozzarella och färsk basilika möter den naturligt söta, lätt nötiga smaken av Bimi® broccoli och skapar perfekt balans på tallriken. Snabbt att laga, fullt av smak och lika rätt till vardag som till fest – broccoli, fast bättre.
Specifications
Förberedelser
5 Minuter
Tillagning
10 Minuter
Portioner
4
Gör så här
-
Hetta upp stekpannan och tillsätt baconet samt ½ tsk av oljan. Stek på medelvärme under omrörning tills baconet blir lätt krispigt.
-
Tillsätt chilin och stek ytterligare 30 sekunder. Lyft upp bacon och chili med hålslev och lägg på en varm tallrik. Låt den smakrika oljan vara kvar i pannan.
-
Lägg i Bimi® broccoli och vänd runt så att den täcks av oljan. Stek på hög värme i 30 sekunder så att den får lite färg.
-
Tillsätt försiktigt 4 msk (60 ml) hett vatten, lägg genast på locket och sänk till medelhög värme. Ånga i ca 1½ minut. Broccolin ska fortfarande ha lite crunch.
-
Under tiden: lägg basilikan och resterande olja i en liten burk och skaka (eller blanda i en skål). Tillsätt balsamvinägern och skaka igen.
-
Skär mozzarellan i skivor.
-
Fördela Bimi® broccoli på fyra tallrikar, lägg på mozzarella och skeda över baconet. Skaka dressingen en sista gång och ringla över mozzarellan.