Bimi® broccoli med bacon, mozzarella och basilika

Bimi® broccoli med bacon, mozzarella och basilika

Det här är ett enkelt och smakrikt tillbehör med Bimi® broccoli som bevisar att sidorätter kan stjäla hela showen. Krispigt bacon, krämig mozzarella och färsk basilika möter den naturligt söta, lätt nötiga smaken av Bimi® broccoli och skapar perfekt balans på tallriken. Snabbt att laga, fullt av smak och lika rätt till vardag som till fest – broccoli, fast bättre.

Specifications

Förberedelser

5 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Hetta upp stekpannan och tillsätt baconet samt ½ tsk av oljan. Stek på medelvärme under omrörning tills baconet blir lätt krispigt.

  2. Tillsätt chilin och stek ytterligare 30 sekunder. Lyft upp bacon och chili med hålslev och lägg på en varm tallrik. Låt den smakrika oljan vara kvar i pannan.

  3. Lägg i Bimi® broccoli och vänd runt så att den täcks av oljan. Stek på hög värme i 30 sekunder så att den får lite färg.

  4. Tillsätt försiktigt 4 msk (60 ml) hett vatten, lägg genast på locket och sänk till medelhög värme. Ånga i ca 1½ minut. Broccolin ska fortfarande ha lite crunch.

  5. Under tiden: lägg basilikan och resterande olja i en liten burk och skaka (eller blanda i en skål). Tillsätt balsamvinägern och skaka igen.

  6. Skär mozzarellan i skivor.

  7. Fördela Bimi® broccoli på fyra tallrikar, lägg på mozzarella och skeda över baconet. Skaka dressingen en sista gång och ringla över mozzarellan.