Krispig Bimi® broccoli med sesamchili panering

Krispig Bimi® broccoli med sesamchili panering

Specifications

Förberedelser

5 Minuter

Tillagning

10 Minuter

Portioner

2

Gör så här

  1. Blanda polenta, sesamfrön och chiliflakes med lite salt i en skål. Vispa äggen i en annan skål och ha ytterligare en skål nära till hands.

  2. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna på hög värme. Under tiden, häll i ungefär en tredjedel av polentamixen i en skål (detta kommer vara skålen för panering för att undvika att blandningen blir degig.) Arbeta på stationer, doppa några Bimi® broccoli i ägg, låt överflödet rinna av och vänd sedan ner dem i polentamixen. Se till att hela grönsaken täcks. Lägg sedan ner dem i pannan och sänk plattan till låg värme. Stek ca 1–2 minuter på varje sida tills de får en fin gyllenbrun färg och är mjuka.

  3. Pressa lime, hacka upp koriander och blanda med yoghurt eller majonnäs och servera som dipp till om du vill.

  4. Serveras förslagsvis med ångkokad makrill eller havsabborre.