Krispig Bimi® broccoli med sesamchili panering
Specifications
Förberedelser
5 Minuter
Tillagning
10 Minuter
Portioner
2
Gör så här
-
Blanda polenta, sesamfrön och chiliflakes med lite salt i en skål. Vispa äggen i en annan skål och ha ytterligare en skål nära till hands.
-
Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna på hög värme. Under tiden, häll i ungefär en tredjedel av polentamixen i en skål (detta kommer vara skålen för panering för att undvika att blandningen blir degig.) Arbeta på stationer, doppa några Bimi® broccoli i ägg, låt överflödet rinna av och vänd sedan ner dem i polentamixen. Se till att hela grönsaken täcks. Lägg sedan ner dem i pannan och sänk plattan till låg värme. Stek ca 1–2 minuter på varje sida tills de får en fin gyllenbrun färg och är mjuka.
-
Pressa lime, hacka upp koriander och blanda med yoghurt eller majonnäs och servera som dipp till om du vill.
-
Serveras förslagsvis med ångkokad makrill eller havsabborre.