Bimi® broccoli frukostburritos

Bimi® broccoli frukostburritos

Börja dagen med en mexikansk smakfest – perfekt till frukost eller brunch.

Detta vegetariska recept faller de flesta i smaken. Tillaga din favorit eller duka upp med alla ingredienser så att var och en kan sätta samman sina favoriter!

Specifications

Förberedelser

10 Minuter

Tillagning

30 Minuter

Portioner

4

Gör så här

  1. Först tillagar du bönorna. Värm en msk olivolja i en stekpanna på låg värme och tillsätt de hackade charlottenlökarna. Stek lätt i cirka 8-10 minuter så att de blir mjuka.

  2. Lägg sedan i bönorna tillsammans med spiskummin och paprika. Rör om och tillsätt buljongtärningen. Rör sedan ner tomatpurén tillsammans med 100 ml kallt vatten. Låt småkoka i 10 minuter och rör om då och då tills vätskan sugits upp. Tillsätt salt och peppar och strö till sist på persiljan.

  3. Förvärm ugnen till 160-180 grader.

  4. Tillred guacamolen genom att tärna avokadon och blanda med citronsaften och hackad chili. Krydda med salt och peppar och tillsätt färsk koriander.

  5. Rulla in tortillabröden i folie och sätt in i förvärmd ugn i 5 minuter så att de blir varma.

  6. Värm en grillpanna på medelvärme, lägg sedan i Bimi® Broccoli tillsammans med en msk olivolja. Tillaga i 2-3 minuter tills bitarna blir brynta.

  7. Till serveringen lägger du upp tortillabröden och delar upp spenaten mellan dem. Lägg på bönor, stekt Bimi® Broccoli och guacamole. Strö på ost om du så önskar. Vik ihop tortillabröden och servera med limeklyftor.